Η Εφημερίδα | Ο ψυχρότερος καιρός κάνει τα κρούσματα αναπνευστικών συνδρόμων να αυξάνονται στο ES

By | May 24, 2023

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εισαγωγές ασθενών με ελεγχόμενα προβλήματα έχουν αυξηθεί. Οι ηλικιακές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο είναι τα παιδιά κάτω των 2 ετών και οι ηλικιωμένοι.


Τα κρούσματα αναπνευστικών παθήσεων έχουν φτάσει σε περισσότερα παιδιά τις τελευταίες εβδομάδες. (Shutterstock)

Δημοσιεύθηκε στις 24 Μαΐου 2023 στις 7:39 μ.μ. – Ενημερώθηκε πριν από 34 λεπτά

Εικονίδιο - Ώρα ανάγνωσης
3ελάχιστη ανάγνωση

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Oswaldo Cruz, Fiocruz, επισήμανε ότι το Espirito Santo είναι μεταξύ των 13 πολιτειών όπου σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλειών παιδιών λόγω Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS).

Η ανάλυση βασίζεται σε δεδομένα που έχουν εισαχθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Επιδημιολογικής Επιτήρησης Γρίπης (Sivep-Flu) έως τις 8 Μαΐου, αναφερόμενα στην Επιδημιολογική Εβδομάδα (SE) 18, από τις 30 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στον ενήλικο πληθυσμό, τα κρούσματα Covid-19 κυριαρχούν, αλλά σε πτώση. . Από την άλλη, το σημάδι αύξησης των κρουσμάτων που σχετίζονται με τους ιούς της γρίπης Α και Β παραμένει.

Σύμφωνα με την οντότητα, μεταξύ των μικρών παιδιών, τα κρούσματα που σχετίζονται με τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που διατηρεί τον αριθμό των νέων νοσηλειών σε υψηλά επίπεδα σε αυτό το κοινό.

Τα στοιχεία του Fiocruz δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες έξι εβδομάδες, κυρίως σε παιδιά κάτω των 2 ετών και σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καταγράφηκαν 436 περιπτώσεις σε παιδιά κάτω των 2 ετών και 166 σε παιδιά άνω των 65 ετών. Συνολικά, υπήρξαν 888 κρούσματα SARS φέτος.

«Στα παιδιά, η αύξηση σχετίζεται ουσιαστικά με τον εποπτευόμενο συγκυτιακό ιό, ενώ η αύξηση στον υπόλοιπο πληθυσμό οφείλεται κυρίως στον Covid-19. Ωστόσο, υπάρχουν διακριτές τάσεις μεταξύ των ιών που σχετίζονται με κρούσματα σε ενήλικες. Ενώ τα κρούσματα που σχετίζονται με τον Covid-19 υποδηλώνουν επιβράδυνση, για τους ιούς της γρίπης Α και Β, υπάρχουν ενδείξεις πρόσφατης αύξησης σε αρκετές από αυτές τις πολιτείες», λέει ο ερευνητής Marcelo Gomes, συντονιστής του InfoGripe.

Η κρατική τεχνική αναφορά για τη γρίπη και τη μηνιγγίτιδα του Κρατικού Προγράμματος για Εμβολιασμούς και Ανοσοπροληπτικά του Υπουργείου Υγείας (Sesa), Mariana Ribeiro Macedo, επιβεβαίωσε ότι το κράτος έχει παρατηρήσει αύξηση στον αριθμό των νοσηλειών τους τελευταίους μήνες, κυρίως στο ακραίες κατηγορίες ηλικιωμένων, δηλαδή σε παιδιά κάτω των 4 ετών και σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, πιο εκφραστικά στη νόσο, με υψηλότερη θνησιμότητα σε αυτές τις ηλικίες. Σύμφωνα με την ίδια, η περιοχή όπου συγκεντρώνονται περισσότερο τα κρούσματα είναι η Μητροπολιτική Περιφέρεια.

Εξηγεί ότι η διάγνωση της βοήθειας από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) γίνεται διαφορικά πάνω από τις περιπτώσεις νοσηλευόμενων ασθενών με σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS). Συλλέγεται δείγμα και η εξέταση αυτών των ασθενών αποστέλλεται στο Κεντρικό Εργαστήριο του Espírito Santo (Lacen), το οποίο εντοπίζει περιπτώσεις Covid, γρίπης ή εάν πρόκειται για άλλο ιό. Γίνονται επίσης δοκιμές σε τυχαία δείγματα για την κατανόηση των ιών που κυκλοφορούν.

Φτιαγμένο με Flourish

Δήμοι της Μεγάλης Βικτώριας

Στην Greater Vitória, τα δημαρχεία κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων συνδρόμων που αντιμετωπίστηκαν τον τελευταίο μήνα του Απριλίου, σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες του έτους.

Η Cariacica κατέγραψε αύξηση προσέλευσης λόγω γριππωδών συνδρόμων, κυρίως σε παιδιά έως 10 ετών. Τον Απρίλιο υπήρξαν 593 βοηθήματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, τρεις φορές περισσότερες από τον αριθμό του Ιανουαρίου, όταν ο δήμος βοήθησε 186 παιδιά. Μεταξύ των εφήβων ηλικίας 11 έως 19 ετών, έγιναν 233 επισκέψεις τον Απρίλιο έναντι 61 τον Ιανουάριο.

Στη Vila Velha, το δημαρχείο επιβεβαίωσε ότι είχε παρατηρήσει αύξηση της ζήτησης για συμπτώματα γρίπης από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, κυρίως στα παιδιά. Και διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχει συρροή πολλών ασθενειών ταυτόχρονα: ιοί που προκαλούν παρατηρούμενα συμπτώματα. δάγκειος πυρετός; γρίπη και Covid. Αλλά δεν ανέφερε στοιχεία προσέλευσης.

Από την άλλη, ο γραμματέας Υγείας Σερρών ενημερώνει ότι δεν κατέγραψε σημαντική αύξηση επισκέψεων σε παιδιά με γρίπη και αναπνευστικά συμπτώματα στις τρεις Μονάδες Επειγόντων Περιστατικών του.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ο εποχιακός χαρακτήρας τέτοιων επισκέψεων και να προστεθούν στο εμβολιακό κοινό που λαμβάνει δόσεις κατά της γρίπης στη χώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από αλλαγές στο εμβολιαστικό κοινό, υπήρξε σταθεροποίηση αυτών των περιπτώσεων, ακόμη και μείωση σε κάποιες από τις μονάδες», τονίζει γραμματέας.

Στη Βιτόρια, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι δεν υπήρξε αύξηση στις ειδοποιήσεις ατόμων με συμπτώματα γρίπης τις τελευταίες οκτώ επιδημιολογικές εβδομάδες. Παραμένει εντός του αναμενόμενου εύρους για την εποχική περίοδο.

Αυτό το βίντεο μπορεί να σας ενδιαφέρει


Παρατηρήσατε κάποια εσφαλμένη πληροφορία στο περιεχόμενο της A Gazeta; Βοηθήστε μας να το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό! Κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα και στείλτε το μήνυμά σας

Στείλτε την πρόταση, το σχόλιο ή την κριτική σας απευθείας στους συντάκτες της A Gazeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *