Χέρια: δείτε πώς να καταπολεμήσετε τέσσερα προβλήματα στην περιοχή

By | May 25, 2023

Τα πιο όμορφα δαχτυλίδια και κοσμήματα για τα δάχτυλα μπορούν να αναδείξουν την επιδερμίδα σε μια περιοχή που συνήθως περνά απαρατήρητη στην καθημερινή περιποίηση. Γενικά, κανείς δεν χρησιμοποιεί καθημερινά αντηλιακό και η ενυδατική κρέμα δεν καλύπτει πάντα το δέρμα των χεριών: «Όταν μιλάμε για γερασμένα χέρια, μπορούμε να τα χωρίσουμε σε εκτεθειμένες περιοχές. Για παράδειγμα, η επιδερμίδα, το πιο επιφανειακό στρώμα του δέρματος, υφίσταται ξηρότητα λόγω της εξωτερικής δράσης παραγόντων όπως ο ήλιος, που καλύπτεται και του γεγονότος ότι πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας χρησιμοποιώντας προϊόντα που επιδεινώνουν αυτές τις αλλοιώσεις», εξηγεί η πλαστική. χειρουργός Beatriz LassanceΤίτλο μέλος της Βραζιλιάνικης Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.

«Κάτω από την επιδερμίδα έχουμε το χόριο, όπου βρισκόμαστε ως ίνες κολλαγόνου, ελαστίνη, σμηγματογόνοι αδένες και μελανοκύτταρα, υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικών του δέρματος. Η ποιότητα αυτών των ινών, ωστόσο, αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, κάνοντας το δέρμα λιγότερο ελαστικό, λεπτότερο και, κατά συνέπεια, πιο ζαρωμένο.

Επιπλέον, η απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής διεγείρει την παραγωγή χρωστικής από τα μελανοκύτταρα, οδηγώντας έτσι στο σχηματισμό κηλίδων. Τέλος, έχουμε λιπώδη ιστό, ο οποίος επίσης μειώνεται με τα χρόνια. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο ζαρωμένη, χαλαρή, ξηρή όψη και με πιο εμφανείς τένοντες, λεκέδες και φλέβες», συμπληρώνει ο γιατρός.

Αλλά είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν αυτές οι αλλαγές με ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, χρησιμοποιώντας ενέσιμα ή τεχνολογίες. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς για να εξηγήσουμε τις καλύτερες θεραπείες για τις τέσσερις κύριες αλλαγές:

Πλαδαρά και ζαρωμένα χέρια – Για το γέμισμα χεριών που έχουν τσαλακωμένη και πλαδαρή όψη χρειάζονται ενέσιμα. Στην περίπτωση της χαλαρότητας, μπορείτε να στοιχηματίσετε, για παράδειγμα, στην εφαρμογή βιοδιεγερτών κολλαγόνου, όπως ο υδροξυαπατίτης ασβεστίου. Σύμφωνα με την Beatriz, προκαλεί μια ελεγχόμενη φλεγμονώδη αντίδραση για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου στην περιοχή. Στην περίπτωση των βαθύτερων ρυτίδων, το γέμισμα με λίπος, που ονομάζεται λιποενξερτία, μπορεί να βοηθήσει.

«Είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική για να αναζωογονήσετε τα χέρια σας. Το μόσχευμα λίπους αποτελείται από μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία κατά την οποία μια μικρή ποσότητα λίπους αφαιρείται από το σώμα του ίδιου του ασθενούς μέσω λιποαναρρόφησης. Αυτό το λίπος στη συνέχεια παρασκευάζεται και εγχέεται ξανά στα χέρια. Έτσι, εκτός από γέμισμα, η διαδικασία που είναι οριστική βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος λόγω της παρουσίας βλαστοκυττάρων», προσθέτει.

ξηρό δέρμα – Η ξηροδερμία στα χέρια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει λόγω της διαδικασίας γήρανσης. Ευτυχώς, είναι δυνατό να το παρακάμψετε μέσω της ενέσιμης εφαρμογής του skinbooster. «Το skinbooster αποτελείται από ενέσεις υαλουρονικού οξέος χωρίς σταυροειδείς δεσμούς, το οποίο, σε αντίθεση με την ουσία που χρησιμοποιείται στα fillers, δεν προάγει τον όγκο, αλλά προσελκύει νερό στο δέρμα, διεγείρει την ενυδάτωση, το σφρίγος και την υφή. Γενικά γίνονται περίπου τρεις μηνιαίες συνεδρίες και το αποτέλεσμα διαρκεί για ένα χρόνο», τονίζει η δερματολόγος. Πάολα Πομεράντζεφμέλος της Βραζιλικής Εταιρείας Δερματολογίας.

Μια άλλη δυνατότητα είναι με τη διαδικασία υδροδερμοαπόξεσης HydraFacial. «Η διαδικασία προάγει τη στιγμιαία βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, βοηθώντας στην εξομάλυνση του τόνου και της υφής και στην αύξηση της σφριγηλότητας, της σφριγηλότητας, της απαλότητας και της λάμψης του δέρματος. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Vortex-Fusion®️ που υπάρχει στις μύτες έχει ένα μοναδικό σπειροειδές σχέδιο ικανό να δημιουργήσει ένα εφέ στροβιλισμού που, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αναρρόφησης κενού του εξοπλισμού, καταφέρνει να απομακρύνει και να απομακρύνει εύκολα τους ρύπους από το δέρμα ενώ παρέχει ενυδατικές λύσεις για τα χέρια. . Η διαδικασία είναι γρήγορη, εντελώς ανώδυνη, μη επεμβατική και χωρίς διακοπές, με αποτέλεσμα να μην διαταράσσεται η ρουτίνα», εξηγεί η δερματολόγος. Ana Macedoμέλος της Βραζιλικής Εταιρείας Δερματολογίας και της Βραζιλικής Εταιρείας Δερματολογικής Χειρουργικής.

κηλίδες στα χέρια – Για την αντιμετώπιση των κηλίδων στα χέρια, ο δερματολόγος Abdo Salomão Jr. συνιστά τις τεχνολογίες Solon Vektra Pico. «Αυτό το λέιζερ από την πλατφόρμα Solon είναι εξαιρετικά γρήγορο και δρα στα σημεία προκαλώντας μικροθρυμματισμό στη χρωστική ουσία, η οποία σπάει σε πολύ μικρότερα κομμάτια, γεγονός που διευκολύνει το σώμα να τις αποβάλει. Επιπλέον, αυτός ο παλμός είναι τόσο γρήγορος που χτυπά τον στόχο (κηλίδες, χρωστικές ουσίες τατουάζ) χωρίς να βλάπτει τον περιβάλλοντα υγιή ιστό και χωρίς να θερμαίνει το δέρμα», εξηγεί.

Μια άλλη δυνατότητα είναι η χρήση του παλμικού φωτός Solon (Expert Light). «Έχει ένα καινοτόμο σύστημα στο οποίο συγκεντρώνει φωτόνια σε συγκεκριμένα μήκη κύματος, επομένως είναι δυνατό να εστιάσουμε στην αιμοσφαιρίνη, τη μελανίνη και αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση στη λεύκανση του δέρματος, επειδή πηγαίνετε συγκεκριμένα στον στόχο, διαφορετικά από άλλα που είναι γενικά . Χρησιμεύει στη λεύκανση τόσο των λεκέδων μελανίνης όσο και αιμοσφαιρίνης. Απαιτούνται μία έως τρεις συνεδρίες για να ελαφρύνει, ανάλογα με τον τύπο της χρωστικής, το βάθος και την ποσότητα», εξηγεί ο Salomão Jr.

Φαινόμενες φλέβες – Όσοι έχουν πολύ ορατές φλέβες στα χέρια τους μπορούν να επιλέξουν επεμβάσεις όπως η σκληροθεραπεία και η ενδολαζέρ, που προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. «Στη σκληροθεραπεία εφαρμόζεται ένας αφρός με ελαφρώς ισχυρότερο προϊόν για την αφαίρεση των φλεβών στο χέρι. Κατασκευασμένο με δύο σύριγγες και μια βιδωτή βρύση, αυτό το προϊόν εφαρμόζεται στη φλέβα που πρόκειται να αντιμετωπιστεί, πάντα καθοδηγούμενη από υπερήχους για την παρακολούθηση της εξέλιξης. Καθώς ο αφρός έρχεται σε επαφή με το τοίχωμα του αγγείου, δημιουργείται μια έντονη φλεγμονώδης διαδικασία που θα επουλώσει τη φλέβα, μετατρέποντάς την σε ένα ινώδες κορδόνι που θα αποσυνδεθεί από την κυκλοφορία», εξηγεί ο αγγειοχειρουργός. Αλίν Λαμαΐτα, μέλος της Βραζιλικής Εταιρείας Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής. Στην περίπτωση του endolaser, η φλέβα του χεριού τρυπιέται και μια ίνα εισάγεται στο εσωτερικό της μέσω ενός εισαγωγέα. «Το ένα άκρο της ίνας είναι τοποθετημένο μέσα στη φλέβα και το άλλο άκρο συνδέεται με μια συσκευή λέιζερ ή ραδιοσυχνοτήτων που θα απελευθερώσει ενέργεια για να κάψει τη φλέβα. Στη συνέχεια, η ίνα αποσύρεται αργά ενώ η φλέβα καυτηριάζεται. Το ενδιαφέρον είναι ότι η φλέβα δεν αφαιρείται, γίνεται και ένας ινώδης λώρος που δεν συμμετέχει πλέον στην κυκλοφορία», σχολιάζει ο αγγειοχειρουργός.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη φωτοπροστασία των χεριών, άλλωστε το δέρμα της περιοχής είναι συνεχώς εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. «Το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά και να έχει τουλάχιστον SPF 30. Επιπλέον, για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του, είναι σημαντικό το προϊόν να εφαρμόζεται ξανά κάθε δύο ώρες ή όποτε υπάρχει επαφή με νερό, όπως μετά το πλύσιμο των χεριών σας». καταλήγει ο Salomão Jr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *