3 REITS με τους καλύτερους ρυθμούς αύξησης μερισμάτων τα τελευταία 5 χρόνια

By | May 26, 2023

Εάν είστε επενδυτής εισοδήματος, το πιθανότερο είναι ότι σας αρέσει να έχετε μετοχές μερισμάτων στο χαρτοφυλάκιό σας με μερίσματα που εκτοξεύονται στα ύψη με την πάροδο του χρόνου. Αλλά δεν έχουν όλες οι μετοχές μερισμάτων σημαντική αύξηση μερισμάτων. Απαιτείται συνεχής αύξηση των κερδών για να επιτραπεί σε μια εταιρεία να συνεχίσει να αυξάνει το μέρισμά της χωρίς να δυσκολεύεται να πληρώσει τους μετόχους της.

Ρίξτε μια ματιά σε τρία καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα (REIT) που είχαν εξαιρετική αύξηση μερισμάτων τα τελευταία πέντε χρόνια, τοποθετώντας τα πολύ μπροστά από άλλα REIT από αυτή την άποψη:

CTO Realty Growth Inc. (NYSE: CTO) είναι μια διαφοροποιημένη REIT με έδρα στο Daytona Beach της Φλόριντα που κατέχει και λειτουργεί 23 ακίνητα λιανικής, γραφείων και μικτής χρήσης. Από τα 23 ακίνητα, τα 15 είναι πολυενοικιαζόμενα και τα οκτώ μονοκατοικούντα. Το μισθωμένο ποσοστό πληρότητάς του στις 31 Μαρτίου ήταν 93,5%.

Τον Αύγουστο του 2018, η CTO Realty κατέβαλε ονομαστικό τριμηνιαίο μέρισμα μόλις 0,016 $ ανά μετοχή. Ωστόσο, τα επόμενα 10 τρίμηνα, αύξησε το μέρισμά της οκτώ φορές, φτάνοντας τα 0,3943 $ τον Μάρτιο του 2021. Στη συνέχεια, η CTO Realty μείωσε το μέρισμα στα 0,333 $, αλλά το αύξησε τρεις φορές από τότε, στην τρέχουσα αξία της στα 0,38 $ ανά μετοχή. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 2.364% σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Στις 27 Απριλίου, η CTO Realty ανακοίνωσε τα λειτουργικά της έξοδα πρώτου τριμήνου. Τα κεφάλαια από λειτουργίες (FFO) ύψους 0,43 $ ανά μετοχή αυξήθηκαν από 0,16 $ το 1ο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα 24,72 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν 42,62% υψηλότερα από τα έσοδα 17,21 εκατομμυρίων $ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αν και αυτή είναι η εντυπωσιακή αύξηση στα κέρδη και τα μερίσματα, μια προειδοποίηση αυτή τη στιγμή είναι ότι το εύρος καθοδήγησης Core FFO 2023 του CTO Realty είναι 1,50-1,55 $. Το ετήσιο μέρισμα 1,52 $ δίνει στην CTO Realty ένα ποσοστό πληρωμής FFO κοντά στο 100%. Στην καλύτερη περίπτωση, πιθανότατα δεν θα αυξήσει ξανά μερίσματα σύντομα, και στη χειρότερη, είναι δυνατή μια άλλη περικοπή μερίσματος εάν το FFO υποχωρήσει τα επόμενα τρίμηνα.

Αυτή τη στιγμή, τα εξαιρετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και η μερισματική απόδοση 9,5% είναι θετικά για το μέλλον της CTO Realty.

Μην χάσετε:

Innovative Industrial Properties Inc. (NYSE: IIPR) είναι μια διαφοροποιημένη/βιομηχανική REIT με έδρα στο Park City της Γιούτα, που ειδικεύεται σε τριπλές μισθώσεις και επαναμισθώσεις σε εμπορικά ακίνητα με μοναδικούς ενοικιαστές εταιρείες κάνναβης.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, η Innovative Industrial Properties κατείχε 110 ακίνητα σε 19 πολιτείες. Η μέση διάρκεια μίσθωσης είναι 15,5 έτη. Το μείγμα ακινήτων της είναι 91% βιομηχανικό, 3% λιανικό και 6% βιομηχανικό/λιανικό.

Πριν από πέντε χρόνια, η Innovative Industrial κατέβαλε τριμηνιαίο μέρισμα 25 σεντ ανά μετοχή. Αλλά από τότε, το μέρισμα αυξήθηκε 13 φορές και έφτασε τα 1,80 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 620% σε πέντε χρόνια.

Υπάρχει μια προειδοποίηση με την Innovative Industrial – η μετοχή είναι αρκετά ασταθής. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η μετοχή αυξήθηκε από $26 σε $263 πριν πέσει στο τρέχον επίπεδό της κοντά στα $68. Η Innovative Industrial έχει μερισματική απόδοση 10,62% και αναλογία πληρωμής 88%. ,4%. Αν και αυτό το REIT πήγε εξαιρετικά καλά, η αστάθεια μπορεί να μην ταιριάζει σε πιο συντηρητικούς επενδυτές εισοδήματος.

American Homes 4 Rent (NYSE: AMH) είναι μια οικιστική REIT με έδρα στο Calabasas της Καλιφόρνια, που επικεντρώνεται στην αγορά, ανάπτυξη, ανακαίνιση και μίσθωση νέων και μεταχειρισμένων μονοκατοικιών ως ενοικιαζόμενων ακινήτων. Η American Homes 4 Rent ξεκίνησε το 2012 και μέσα σε 11 χρόνια έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 57.878 μονοκατοικιών σε 21 πολιτείες. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση κατοικιών της βρίσκεται στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η πληθυσμιακή αύξηση ήταν εκρηκτική. Η αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) ήταν τον Ιούλιο του 2013.

Από τον Μάιο του 2018, η American Homes 4 Rent αύξησε το μέρισμά της τρεις φορές, από το αρχικό $0,05 στο τρέχον $0,22 ανά μετοχή. Πρόκειται για μια αύξηση 340% σε πέντε χρόνια χωρίς αναστολές ή περικοπές – ακόμη και στη χειρότερη περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Στις 4 Μαΐου, η American Homes 4 Rent ανακοίνωσε τα λειτουργικά της αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Το FFO των 0,41 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κατά ένα σεντ και αυξήθηκε κατά 7,89% από το FFO των 0,38 δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα των 397,7 εκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν τη συναινετική εκτίμηση των 390,57 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν 11,68% αύξηση σε έσοδα 356,1 εκατομμυρίων δολαρίων. το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το ετήσιο μέρισμα των 0,88 $ ανά μετοχή καλύπτεται καλά με αναλογία πληρωμής FFO 55%. Αν και η μερισματική απόδοση της American Homes 4 Rent είναι μόνο 2,66%, η αύξηση των μερισμάτων και των κερδών της παραμένει εντυπωσιακή.

Την τελευταία πενταετία, οι επενδύσεις σε ακίνητα της ιδιωτικής αγοράς ξεπέρασαν την απόδοση της δημόσιας αγοράς REIT κατά περίπου 50%. Ρίξτε μια ματιά στο Screener Προσφορών Ακίνητης Περιουσίας της Benzinga για να ανακαλύψετε τις πιο πρόσφατες παθητικές επενδύσεις σε ακίνητα.

Μάθετε περισσότερα για την ακίνητη περιουσία Benzinga

Μην χάσετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τις μετοχές σας – εγγραφείτε στο Benzinga Pro δωρεάν! Δοκιμάστε το εργαλείο που θα σας βοηθήσει να επενδύσετε πιο έξυπνα, πιο γρήγορα και καλύτερα.

Αυτό το άρθρο 3 REITS με τους καλύτερους ρυθμούς αύξησης μερισμάτων τα τελευταία 5 χρόνια εμφανίστηκε αρχικά στο Benzinga.com

.

© 2023 benzinga.com.br Η Benzinga δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *