Dow Jones Futures: Η Nvidia ανεβαίνει αργά λόγω αυξημένων κερδών, Guidance. Άλλες ενέργειες AI

By | May 24, 2023

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones υποχώρησαν ελαφρά μετά από ώρες, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 αυξήθηκαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq ανέκαμψαν. nvidia Η (NVDA) έχει εκτοξευθεί αργά λόγω της αυξανόμενης ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης για τα τσιπ υψηλής ισχύος της, αυξάνοντας μια ποικιλία παιχνιδιών με τσιπ και τεχνητή νοημοσύνη. Η πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ απειλείται λόγω του αδιεξόδου του ανώτατου ορίου του χρέους, προειδοποίησε η Fitch.
ΧELF Beauty (ΞΩΤΙΚΟ), Νιφάδα χιονιού (ΧΙΟΝΙ) UiPathName (ΠΑΘ) και ψιθυρίζω (SPLK) ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες κερδοφορίας.

Το ράλι του χρηματιστηρίου υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση εν μέσω συνεχιζόμενων συζητήσεων για το ανώτατο όριο του χρέους. Ο Nasdaq εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τα βασικά επίπεδα, αλλά ο S&P 500 επιστρέφει στο πλάγιο εύρος του αφού υποχώρησε από τα υψηλά του 2023. Ο Dow Jones δοκίμασε τη γραμμή 200 ημερών του και τώρα είναι πτωτικός για το έτος.

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο τρέχον περιβάλλον, έτοιμοι να μειώσουν γρήγορα τις ζημίες.

Οι μετοχές της Nvidia βρίσκονται στο IBD Leaderboard, με τις μετοχές της ELF στη λίστα παρακολούθησης Leaderboard. Το απόθεμα SNOW είναι IBD 50.

Η πιστοληπτική ικανότητα AAA αμφισβητείται για τους κινδύνους αθέτησης υποχρεώσεων

Αργά την Τετάρτη, η Fitch Ratings έθεσε τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας AAA της αμερικανικής κυβέρνησης σε αρνητική παρακολούθηση. Ο Fitch ανέφερε «τον αυξανόμενο πολιτικό κομματισμό που καθιστά δύσκολη την επίτευξη λύσης για την αύξηση ή την άρση του ορίου χρέους». Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας πρόσθεσε: «Η αλαζονεία για το ανώτατο όριο του χρέους, η αποτυχία των αμερικανικών αρχών να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και το αυξανόμενο βάρος του χρέους είναι αρνητικό σήμα για την αξιοπιστία των ΗΠΑ».

Την Τετάρτη, διαπραγματευτές από τον Λευκό Οίκο και Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους. Στις αρχές Ιουνίου διαφαίνεται αθέτηση υποχρεώσεων χωρίς συμφωνία για αύξηση του ορίου χρέους.

Dow Jones Futures Σήμερα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow Jones υποχωρούν κατά 0,2% από την εύλογη αξία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 κέρδισαν 0,4%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 σημείωσαν άλμα 1,25%. Οι μετοχές της NVDA αποτελούν σημαντικό στοιχείο του S&P 500 και του Nasdaq 100. Οι μετοχές της AMD, της Google και του MSFT ενίσχυσαν επίσης τις τεχνολογίες σε μια νύχτα μετά τα αποτελέσματα της Nvidia.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν ελαφρώς καθώς ο Fitch έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ σε αρνητική παρακολούθηση.

Στις 8:30 π.μ. ET της Πέμπτης, το Υπουργείο Εργασίας θα δημοσιεύσει στοιχεία για εβδομαδιαία αιτήματα ανεργίας.

Λάβετε υπόψη ότι η κίνηση μιας νύχτας στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow και αλλού δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε πραγματικές συναλλαγές στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.

Κέρδη Nvidia

Τα κέρδη της Nvidia μειώθηκαν κατά 20% από έτος σε έτος και τα έσοδα μειώθηκαν κατά 13%, αλλά και οι δύο ξεπέρασαν άνετα τις προβολές. Ο κατασκευαστής τσιπ γραφικών προέβλεψε πωλήσεις 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, πολύ πάνω από τη συναίνεση των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η βιομηχανία των υπολογιστών υφίσταται δύο ταυτόχρονες μεταβάσεις – επιταχυνόμενος υπολογισμός και γενετική τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, στη δήλωση κερδών.

Οι μετοχές της NVDA αυξήθηκαν κατά 25% στις εκτεταμένες συναλλαγές, σηματοδοτώντας μια κίνηση πάνω από το υψηλό ρεκόρ του Νοεμβρίου 2021 στα 346,47. Οι μετοχές υποχώρησαν 0,5% στις 305,38 την Τετάρτη, την τέταρτη συνεχόμενη πτώση τους μετά από υψηλό 52 εβδομάδων.

Αντίπαλος Nvidia Εξελιγμένες μικρο συσκευές Η (AMD) αυξήθηκε απότομα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 0,15% στις 108,28 την Τετάρτη. Οι μετοχές της AMD έκλεισαν κοντά στο όριο μιας ζώνης αγοράς μετά από πτώση την περασμένη εβδομάδα. Αλλά επεκτείνεται από τη γραμμή των 50 ημερών.

Τα κέρδη της Nvidia ήταν επίσης καλά νέα για άλλα παιχνίδια τεχνητής νοημοσύνης.

Palantir Technologies (PLNT) και C3.ai (AI) και οι δύο αυξήθηκαν απότομα κατά τη διάρκεια της νύχτας. γονέας google Αλφάβητο (Google Microsoft (MSFT) ανέβηκε μέτρια.

Άλλα κέρδη

Οι μετοχές του SNOW σημείωσαν πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα κέρδη του Snowflake ξεπέρασαν τις προβολές, αλλά η εταιρεία λογισμικού ανάλυσης δεδομένων μείωσε την πρόβλεψη εσόδων προϊόντων για ολόκληρο το έτος. Οι μετοχές της Snowflake σημείωσαν άνοδο 1,1% την Τετάρτη στις 177,14 μονάδες. Οι μετοχές του SNOW, οι οποίες αυξήθηκαν απότομα τον περασμένο μήνα, θα μπορούσαν τώρα να δοκιμάσουν τις γραμμές 200 ημερών και 50 ημερών την Πέμπτη.

Οι μετοχές της ELF σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 10% στις καθυστερημένες συναλλαγές. Τα κέρδη της ELF Beauty συνέτριψαν ξανά τις προβολές, με την αύξηση των εσόδων να επιταχύνεται για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στο 78%. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,7% στις 86,45 μονάδες την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας τη γραμμή των 50 ημερών. Οι μετοχές της ELF υποχωρούν τις τελευταίες εβδομάδες μετά την άνοδο 372% από το χαμηλό τους Μάιο του 2022 στο ανώτατο όριο της 24ης Απριλίου στις 97,03 μονάδες. Ο κατασκευαστής καλλυντικών χαμηλού κόστους μπορεί να προσφέρει μια είσοδο με μια ανοδική κίνηση μετά τα κέρδη. Ήταν σε καλό δρόμο για να σφυρηλατήσει μια επίπεδη βάση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν δεν είχε πετύχει μια νέα πριν από τότε.

Οι μετοχές της PATH υποχώρησαν σε παρατεταμένη δράση. Τα κέρδη της UiPath τα ξεπέρασαν, αλλά η εταιρεία κατασκευής λογισμικού αυτοματισμού οδήγησε ελαφρώς χαμηλότερα στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου. Οι μετοχές του PATH λειτουργούσαν με βάση τα 18,22 κύπελλα, αλλά μπορούσαν να μειώσουν τη γραμμή των 50 ημερών το πρωί της Πέμπτης.

Οι μετοχές της SPLK ανέβηκαν σταθερά μετά από ώρες. Η Splunk ανέφερε εκπληκτικά κέρδη, ενώ τα έσοδα επίσης ξεπέρασαν τις επιδόσεις. Η βάση δεδομένων παιχνιδιών και το λογισμικό ασφαλείας αυξήθηκαν 0,2% στο 96,69 την Τετάρτη. Οι μετοχές του Splunk κινούνται προς το σημείο αγοράς ενοποίησης των 110,05, αφού ξεπέρασαν τις γραμμές των 50 ημερών και των 200 ημερών την περασμένη εβδομάδα.


Γίνετε μέλος των ειδικών της IBD καθώς αναλύουν μετοχές με δυνατότητα δράσης στο ράλι του χρηματιστηρίου στο IBD Live


ράλι χρηματιστηρίου

Το ράλι του χρηματιστηρίου επέκτεινε τις μεγάλες απώλειες της Τρίτης μέχρι αργά το πρωί της Τετάρτης, αλλά υποχώρησε ελαφρά.

Οι διαπραγματευτές των Ρεπουμπλικανών της Βουλής και του Λευκού Οίκου ξεκίνησαν εκ νέου τις συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, με πιθανή χρεοκοπία του δημοσίου να διαφαίνεται στις αρχές Ιουνίου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι δήλωσε ότι είναι «ελπίδα ότι μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο» την Τετάρτη. Είπε ότι οι δύο πλευρές είναι χωρισμένες ως προς τα όρια δαπανών.

Τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Μαΐου ενίσχυσαν το κλίμα της αγοράς ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι αναποφάσιστοι για τις μελλοντικές κινήσεις. Ένα ράλι αργά το απόγευμα κρύωσε στο τέλος, καθώς η Microsoft προειδοποίησε ότι χάκερ που υποστηρίζονται από την Κίνα είχαν διεισδύσει σε βασικές υποδομές κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,8% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Τετάρτης. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,7%. Ο σύνθετος Nasdaq υποχώρησε 0,6%. Η μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 υποχωρεί 1,1%

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν σχεδόν 2% στα 74,34 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο από την 1η Μαΐου, μετά τη μεγάλη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν 2,4%, τη μικρότερη πτώση σε σχεδόν 7 μήνες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,72%. Η απόδοση του διετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,34%.

Το δολάριο ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται, φθάνοντας στα καλύτερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου. Ισχυρότερες πιστωτικές αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών και ασθενέστερα εξωτερικά οικονομικά στοιχεία. Άλλος παράγοντας; Φόβοι για αθέτηση ανώτατου ορίου χρέους, η οποία ενθαρρύνει αντιδιαισθητικά μια ασφαλή ροή στο δολάριο.

ETF

Μεταξύ των αναπτυξιακών ETF, το iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) υποχώρησε 0,5%. Η μετοχή της Microsoft είναι ένα σημαντικό στοιχείο του IGV, με τις μετοχές Splunk και AI επίσης στο ETF. Το VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) υποχώρησε 1,5%. Οι μετοχές της Nvidia είναι μια μεγάλη εταιρεία συμμετοχών της SMH, μαζί με την AMD.

Αντανακλώντας τις μετοχές από πιο κερδοσκοπικές ιστορίες, το ARK Innovation ETF (ARKK) υποχώρησε 0,6% και το ARK Genomics ETF (ARKG) υποχώρησε 1,5%. Οι μετοχές της PATH κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μεταξύ των ETF της Ark Invest. Η Cathie Wood’s Ark κατέχει επίσης ορισμένες μετοχές της NVDA και της PLTR.

Το SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) υποχώρησε 2,5% και το Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) σημείωσε πτώση 1,7%. Το US Global Jets ETF (JETS) υποχώρησε 1,9%. Το SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) υποχώρησε 0,3%. Το Energy Select SPDR ETF (XLE) σημείωσε άνοδο 0,4% και το Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) υποχώρησε 0,7%.

Το Financial Select SPDR ETF (XLF), το οποίο περιλαμβάνει τραπεζικούς κολοσσούς, αλλά και χρηματοοικονομικά στοιχεία όπως Berkshire Hathaway (BRKB) και Visa (V), πτώση 1,3%, επιστρέφοντας κάτω από τη γραμμή των 50 ημερών. Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) υποχώρησε 1,8% μετά την αντίσταση στη γραμμή 50 ημερών του την Τρίτη.


Πέντε καλύτερες κινεζικές μετοχές για παρακολούθηση αυτή τη στιγμή


Ανάλυση Ράλι Αγοράς

Το ράλι του χρηματιστηρίου υποχώρησε ξανά την Τετάρτη. Οι σημαντικοί δείκτες αντιστάθμισαν τις απώλειες για μεγάλο μέρος του απογεύματος, αλλά αποδυναμώθηκαν στα τελευταία λεπτά μετά την προειδοποίηση της Microsoft για κυβερνοεπίθεση στην Κίνα.

Ο Nasdaq εξακολουθεί να είναι πάνω από τις κορυφές του Φεβρουαρίου και Απριλίου.

Ο S&P 500 έπεσε κάτω από τη γραμμή των 21 ημερών, αν και βρήκε κάποια υποστήριξη κοντά στη γραμμή των 50 ημερών. Ωστόσο, η μετάβαση της περασμένης εβδομάδας στα υψηλά του 2023 μοιάζει τώρα με μια αποτυχημένη διάσπαση.

Ο Dow υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Μαρτίου, δοκιμάζοντας τη γραμμή 200 ημερών του, αφού έπεσε κάτω από 50 ημέρες την Τρίτη. Ο Dow είναι ελαφρώς αρνητικός για το έτος.

Το Russell 2000 δοκίμασε τη διασταύρωση των 50 ημερών μετά την αντιστροφή από τη γραμμή των 200 ημερών της προηγούμενης συνεδρίας.

Το First Trust Nasdaq 100 Equal Weighted Index ETF (QQEW) υποχώρησε 0,6% μετά την απώλεια 1,4% την Τρίτη. Το QQEW, το οποίο έφτασε σε υψηλό τριών μηνών τη Δευτέρα, έκλεισε πάνω από τη γραμμή 21 ημερών αφού βρήκε υποστήριξη κοντά στο υψηλό 50 ημερών.

Ο Invesco S&P 500 Equal Weight ETF (RSP) υποχώρησε 1,1%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Μαρτίου. Το RSP μειώθηκε μετά το σπάσιμο πάνω από τη γραμμή των 200 ημερών στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Το εξίσου σταθμισμένο S&P 500 ETF είναι πτωτικό για το έτος και είναι πιο κοντά στο χαμηλό του Οκτωβρίου από το υψηλό των αρχών Φεβρουαρίου.

Οι μάρκες ήταν αξιοσημείωτοι χαμένοι όταν εισήλθαν στα κέρδη της Nvidia και ακολούθησαν την αδύναμη Αναλογικές Συσκευές (ADI).

Αλλά θα πρέπει να πάρουν ώθηση την Πέμπτη από τα δυνατά αποτελέσματα και την εντυπωσιακή καθοδήγηση της Nvidia.

Οι Biotechs γενικά είχαν μια δύσκολη συνεδρία, με PTC θεραπεία (PTCT), Θεραπευτική υδρορροή (SRPT) και argenx (ARGX) μεγάλοι χαμένοι.

Γενικότερα, ενώ ορισμένες κορυφαίες μετοχές και όμιλοι παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, άλλες όχι. Και η συντριπτική πλειοψηφία έχει χάσει σημαντικό έδαφος από τη Δευτέρα.


Χρονομετρήστε την αγορά με τη στρατηγική αγοράς ETF της IBD


Τι να κάνουμε τώρα

Οι κύριοι δείκτες υποχωρούν, με τον S&P 500 και τον Dow Jones να πέφτουν κάτω από βασικά επίπεδα. Οι μεγάλες μετοχές δυσκολεύονται. Μια συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις αγορές, αλλά μην υπολογίζετε σε μια τεράστια ανάκαμψη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών σηματοδοτούν ένα άλμα στα κέρδη της Nvidia, αλλά δείχνουν επίσης ένα συνεχές χάσμα μεταξύ ορισμένων αναπτυσσόμενων μετοχών και της ευρύτερης αγοράς.

Δεν υπάρχουν πολλές μετοχές με δυνατότητα ενεργοποίησης, με τα πρόσφατα σήματα αγοράς να παραπαίουν ή να αποτυγχάνουν.

Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν χαμηλή έως μέτρια έκθεση. Φροντίστε να μειώσετε γρήγορα τις απώλειες και να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης μερικών κερδών στους νικητές, ειδικά εάν σπάνε κάτω από τα βασικά επίπεδα ή κινδυνεύουν από σταθερά κέρδη.

Κάποια στιγμή, το ράλι του χρηματιστηρίου θα έχει μεγάλο προβάδισμα. Αλλά η Τετάρτη δεν ήταν εκείνη η μέρα.

Αλλά θέλετε να είστε έτοιμοι. Συνεχίστε να εργάζεστε στις λίστες παρακολούθησης.

Διαβάστε τη Μεγάλη Εικόνα κάθε μέρα για να παραμείνετε συγχρονισμένοι με την κατεύθυνση της αγοράς και τις βασικές μετοχές και κλάδους.

Ακολουθήστε τον Ed Carson στο Twitter στο @IBD_ECarson για ενημερώσεις στο χρηματιστήριο και πολλά άλλα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ:

Γιατί αυτό το εργαλείο IBD απλοποιεί την αναζήτηση για κορυφαίες μετοχές

Προλάβετε την επόμενη μεγάλη κερδοφόρα μετοχή με το MarketSmith

Θέλετε να κάνετε γρήγορα κέρδη και να αποφύγετε μεγάλες απώλειες; Δοκιμάστε το SwingTrader

IBD Digital: Ξεκλειδώστε τις premium λίστες μετοχών, τα εργαλεία και τα αναλυτικά στοιχεία της IBD σήμερα

Tesla Vs. BYD: Οι γίγαντες των EV διεκδικούν το στέμμα, αλλά ποια είναι η καλύτερη αγορά;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *